Politica de Confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Consideram asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental, prin urmare vom dedica toate resursele si eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastra in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 ("Regulamentul general privind protectia datelor" sau "GDPR") care este aplicabil in toate statele membre ale Uniunii Europene incepand cu data de 25 mai 2018, precum si cu orice alta legislatie aplicabila.

Intrucat unul dintre principiile esentiale ale acestui cadrul legal il reprezinta transparenta, am pregatit aceast document prin care dorim sa va informam despre modul in care colectam, utilizam, transferam si protejam datele dvs. cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi in legatura cu produsele si serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web www.oralix.ro.

Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale.

Precizam ca, in cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

Prezentul Regulament privind prelucrarea datelor cu caracter personal se aplica website-ului www.oralix.ro, avand scopul de a informa utilizatorii acestuia despre prelucrarea datelor cu caracter personal de catre Oralix S.R.L, in calitate de operator.


 

Colectarea si prelucrarea datelor cu carater personal: Prin intermediul site-ului oralix.ro se colecteaza informatii:

  • date necesare crearii contului de client (adresa de email) si informatii necesare finalizarii si livrarii comenzii (numele, prenumele adresa de facturare si/sau de livrare, numarul de telefon, localitatea, tara etc);

  • date de trafic necesare serviciilor de marketing si promovare produse, adrese IP, ora vizitei pe site, sistemul de operare precum si alti parametri tehnici.

Prelucrarea datelor este responsabilitatea firma OralixSRL proprietarul site-ului oralix.ro

Anumite informatii ce pot fi date cu caracter personal (prenume, adresa de email, localitatea, numarul de telefon, adresa de livrare/facturare) sunt transmise pe o durata limitata de timp catre serviciul partener Opinii de Incredere by TRUSTED.ro, in scopul trimiterii unui mesaj in numele magazinului pentru a gestiona in mod independent opinia clientilor cu privire la magazinul nostru.

Opinia clientilor va fi publicata pe feedback.trusted.ro. Informatiile sunt sterse automat de catre sistemul serviciului partener dupa ce scopul a fost atins. Feedback.trusted.ro poate folosi terte sisteme pentru trimiterea tehnica a mesajelor, astfel incat sa se asigure ca ele ajung la clienti.

Nu se colecteaza nici o informatie legata de cardul personal in cazul platii cu cardul. Pentru plata online Cumparatorul va fi directionat pe platforma e-commerce a procesatorului de plati, in conditii de maxima securitate garantate de platforma 3D Secure, platforma in care site-ul oralix.ro este inrolat.

Oralix SRL nu contacteaza cu buna stiinta sau nu colecteaza informatii de la persoane cu varsta sub 18 ani. De asemenea, nu are ca scop solicitarea de informatii de orice fel de la persoane cu varsta sub 18 ani.

Daca dintr-o eroare intram in posesia unor astfel de informatii si suntem instiintati de acest lucru, vom obtine consimtamantul parental adecvat pentru a utiliza aceste informatii sau, in cazul in care nu este posibil, vom sterge informatiile de pe serverele noastre


 

Drepturile utilizatorilor cu privire la prelucrarea informatiilor personale:

  • Utilizatorul este informat cu privire la prelucrarea datelor sale cu caracter personal in pagina de "Sumar Comanda" la sectiunea "Sunt de acord cu termenii si conditiile";

  • Utilizatorul are dreptul de opozitie (persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari);

  • Utilizatorul are dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale luate in baza unei prelucrari automate;

  • Utilizatorul are posibilitatea sa modifice informatiile cu caracter personal furnizate si sa filtreze mesajele pe care doreste sa le primeasca din partea Vtnzatorului, prin accesarea sectiunii online “Contul meu” si logarea in contul personal;

  • Utilizatorul are dreptul de a se adresa justitiei daca nu ii sunt satisfacute cererile legale cu privirea la prelucrarea datelor personale;

  • In cazul in care se doresc mai multe detalii despre informatiile personale legate de cont, Clientul poate trimite un mesaj la comenzi@oralix.ro de pe adresa de email cu care a fost creat contul respectiv.

     

Care sunt scopurile si temeiurile prelucrarii

Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal in urmatoarele scopuri:


 

1. Pentru prestarea serviciilor Oralix SRL in beneficiul dvs.

Acest scop general poate include, dupa caz, urmatoarele:

  • Crearea si administrarea contului in cadrul site-ului oralix.ro;

  • Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;

  • Solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile sau serviciile achizitionate;

  • Pentru a comunica ofertele noastre si pentru a ne promova produsele;

  • Pentru comunicare si ocuparea locurilor de munca vacante;

  • Returnarea produselor conform prevederilor legale;

  • Emiterea Voucherelor oralix.ro;

  • Participarea la concursuri/promotii desfasurate de companie;

  • Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la intrebarile dvs. cu privire la comenzile inregistrate sau la bunurile si serviciile site-ului oralix.ro;

  • Schimbarea produselor conform prevederilor legale;

  • Rambursarea contravorii  produselor conform prevederilor legale;

  • Pentru indeplinirea obligatiilor legale ce revin site –ului Oralix SRL in contextul serviciilor prestate prin intermediu site-ului oralix.ro, inclusiv a obligatiilor in materie fiscala, contabila precum si in materie de arhivare.

Prelucrarea datelor dvs. pentru aceste scopuri este in cele mai multe cazuri necesara pentru incheierea si executarea unui contract intre Oralix SRL si dvs. De asemenea, anumite prelucrari subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislatia aplicabila, inclusiv legislatia fiscala si contabila, obligatii legale ce ne revin in calitate de profesionisti.


 

2. Pentru imbunatatirea serviciilor noastre

Ne dorim in permanenta sa va oferim cea mai buna experienta de cumparare online. Pentru aceasta, putem colecta si utiliza anumite informatii in legatura cu comportamentul dvs. de Cumpararor si va putem invita sa completati chestionare de satisfactie subsecvent finalizarii unei comenzi sau putem desfasura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii si cercetari de piata.

Ne intemeiem aceste activitati pe interesul nostru legitim de a desfasura activitati comerciale, avand intotdeauna grija ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale sa nu fie afectate.


 

3. Pentru marketing

Vrem sa va tinem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele care va intereseaza. In acest sens, va putem trimite, prin canale de comunicare electronica (e-mail/SMS/mobile push/webpush/etc.) newslettere generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat sau ati aratat interes sa le achizitionati, precum si alte comunicari comerciale asemanatoare, si putem afisa recomandari personalizate pe site-ul web si in aplicatia smartphone. Pentru a va pune la dispozitie informatii de interes, putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dvs. de cumparator (de ex. produsele vizualizate / adaugate in wishlist / achizitionate) pentru a va crea un profil. Ne asiguram intotdeauna ca aceste prelucrari se efectueaza cu respectarea drepturilor si libertatilor dvs., si ca deciziile luate in baza acestora nu au efecte legale si nu va  afecteaza similar intr-o masura semnificativa.

In anumite situatii, ne putem baza activitatile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova si dezvolta activitatea comerciala. In orice situatie in care folosim informatii cu privire la dvs. pentru un interes legitim al nostru, avem grija sa luam toate masurile necesare pentru ca  drepturile si libertatile dvs. fundamentale sa nu fie afectate, astfel cum prevede legislatia din domeniu.

Cu toate acestea, ne puteti solicita oricand, sa oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in scop de marketing, urmand sa dam curs in cel mai scurt timp posibil solicitarii dvs., fara a va afecta interesele.


 

4. Pentru apararea intereselor noastre legitime

Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Acestea pot include:

  • Masuri de protectie a site-ului web si a utilizatorilor platformei www.oralix.ro fata de atacuri cibernetice:

  • Masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;

  • Masuri de gestionare a diverselor riscuri identificate de www.oralix.ro.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, in sensul ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru intre interesele noastre si drepturile si libertatile fundamentale ale clientilor.

De asemenea, in anumite cazuri ne intemeiem prelucrarea pe dispozitii legale  cum ar fi obligatia de a asigura paza bunurilor si valorilor prevazuta de legislatia aplicabila in aceasta materie.

Totodata, putem prelucra datele cu caracter personal in baza interesului legitim, atunci cand, conform evaluarii noastre, consideram ca prelucrarea este corecta, rezonabila si proportional cu scopul prelucrarii.

In cazul in care se doreste stergerea datelor personale, acestea vor fi sterse din baza de date a site-ului daca se trimite pe  comenzi@oralix.ro un mesaj cu subiectul: "Stergere date personale". Si in aces caz, mesajul trebuie sa vina de pe adresa de email cu care a fost creat contul respectiv.


Cat timp pastram datele dvs. cu caracter personal

Vom stoca datele tale cu caracter personal doar pe perioada de timp necesara pentru atingerea scopurilor de prelucrare expuse mai sus, cu respectarea in acelasi timp a cerintelor legale in vigoare.

Puteti sa ne solicitati oricand stergerea anumitor informatii sau inchiderea contului, si vom da curs acestor solicitari, sub rezerva pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior inchiderii contului, in situatiile in care legislatia aplicabila sau interesele noastre legitime o impun.

Estimam ca activitatile de prelucrare detaliate mai-sus vor necesita stocarea datelor cu caracter personal pe urmatoarele perioade:

Scop

Durata

Datele transmise prin intermediul contului creat pe site

5 ani de la data la care contul nu a mai inregistrat activitate

Datele colectate in mod involuntar prin intermediul site-ului

3 ani de la data colectarii

Odata ce perioada de prelucrare indicate mai sus expira, si nu mai avem motive legale sau legitime de a prelucra datele dumnevoastra cu caracter personal, acestea vor fi sterse in conformitate cu procedurile operatorului, care pot implica arhivarea, anonimizarea sau distrugerea acestora.

Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal

Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs. urmatoarelor categorii de destinatari:

  • furnizorilor de servicii de curierat;

  • furnizorilor de servicii de plata/bancare;

  • furnizorilor de servicii de marketing /telemarketing;

  • furnizorilor de servicii de cercetare de piata;

  • societatilor de asigurare;

  • furnizorilor de servicii IT;

  • furnizori de hosting;

  • altor societati cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si serviciilor noastre.

Acesti terti au, la randul lor, obligatii similar cu ale noastre in ceea ce priveste protectia datelor cu caracter personal, fie sunt la randul lor operatori de date cu caracter personal, fie sunt persoane imputernicite, care prelucreaza datele in numele nostru.

Ne asiguram in mod constant ca partenerii nostri prezinta garantii suficiente pentru punerea in aplicare a unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, astfel incat prelucrarea datelor dumnevoastra cu caracter personal indeplineste toate cerintele legale.

Datele cu caracter personal indicate mai sus pot fi puse la dispozitie sau transmise catre terti si in urmatoarele situatii: (i) autoritati publice, auditori sau institutii cu competente in realizarea de inspectii si controale asupra activitatii noastre, care ne solicita sa furnizam informatii, in virtutea obligatiilor legale; (ii) pentru respectarea unei cerinte legale sau pentru protejarea drepturilor si activelor noastre; (iii) terti achizitori, in masura in care activitatea noastra ar fi transferata (in totalitate sau partial), iar datele persoanelor vizate ar fi parte din activele care fac obiectul unei astfel de tranzactii.

Totodata, Oralix SRL nu transfera date cu caracter personal in afara Uniunii Europene, cu exceptia datelor colectate prin intermediul modulelor cookie.


 

Refuzul prelucrarii si consecintele acestuia

Daca nu ne furnizati datele cu caracter personal prevazute in formularul de contact, nu veti putea transmite catre noi solicitarea, iar noi nu vom putea veni in intampinarea dvs. cu un raspuns.


 

Cum protejam securitatea datelor dvs. cu caracter personal

Ne angajam sa asiguram securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

Pastram datele dvs. cu caracter personal pe servere securizate, folosind algoritmi de criptare de ultima generatie si asigurand redundanta stocarii acestor date.

Precizam ca, in ciuda masurilor luate de Oralix SRL pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, va atragem atentia ca transmiterea informatiilor prin Internet, in general, sau prin intermendiul altor retele publice, nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute si utilizate de catre terte parti neautorizate.

Oralix SRL nu poate fi tinuta responsabila pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul sau.


 

Ce drepturi aveti

Regulamentul general privind protectia datelor va recunoaste o serie drepturi in legatura cu datele dvs. cu caracter personal. Astfe, puteti solicita in orice moment accesul la datele dvs., corectarea oricaror greseli din fisierele noastre si/sau va puteti opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal.

De asemenea, va puteti exercita dreptul de a va adresa cu o Plangere autoritatii de supraveghere competente sau de a va adresa justitiei.

Dupa caz, puteti beneficia si de dreptul de a solicita stergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor dvs. si dreptul la portabilitatea datelor. Cu toate acestea, va rugam sa aveti in vedere ca anumite date nu pot fi sterse, interesul legal fiind mai presus de interesul personal.

Mai multe informatii despre fiecare dintre aceste drepturi pot fi obtinute prin consultarea tabelului prezentat mai jos.

Pentru a va putea exercita drepturile, ne puteti contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus.

Va rugam sa retineti urmatoarele aspecte daca doriti sa va exercitati aceste drepturi:

Identitate. Luam in serios confidentialitatea tuturor inregistrarilor care contin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile dvs. cu privire la astfel de inregistrari folosind adresa de e-mail aferenta contului Oralix SRL. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dvs.

Onorarii. Nu vom solicita o taxa pentru a va exercita vreun drept in ceea ce priveste datele dvs. cu caracter personal, cu exceptia cazului in care solicitarea dvs. de acces la informatii este nefondata, respectiv repetitiva sau excesiva, caz in care vom percepe o suma rezonabila in asemenea circumstante. 

In aceste sens, va vom informa despre orice onorarii aplicate inainte de a va solutiona cererea.

Durata de raspuns. Ne propunem sa raspundem la orice solicitari valide in termen de maximum o luna, cu exceptia cazului in care acest lucru este deosebit de complicat sau daca ati facut mai multe solicitari, caz in care urmeaza sa raspundem in termen de maximum doua luni.

Va vom anunta daca vom avea nevoie de mai mult de o luna. S-ar putea sa va intrebam daca puteti sa ne spuneti exact ce doriti sa primiti sau ce anume va ingrijoreaza. Acest lucru ne va ajuta sa actionam mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea dvs.

Drepturile tertelor parti. Nu trebuie sa respectam o cerere in cazul in care ar afecta in mod negativ drepturile si libertatile altor persoane vizate.


 

 Plangeri

Aveti dreptul de a inainta o plangere la autoritatea de supraveghere: Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

In Romania, datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru protectia datelor sunt urmatoarele:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;

E-mail:anspdcp@dataprotection.ro

Fara a va afecta dreptul dvs. de a contacta in orice moment autoritatea de supraveghere, va rugam sa ne contactati in prealabil, si va promitem ca vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problema pe cale amiabila.